ГоловнаПолітика

Новий голова ОБСЄ найближчим часом відвідає Україну

Еді Рама має намір зустрітися зі спостерігачами СММ на Донбасі.

Новий голова ОБСЄ найближчим часом відвідає Україну
Эди Рама
Фото: EPA/UPG

Голова ОБСЄ, прем'єр-міністр Албанії і міністр закордонних справ і у справах Європи Еді Рама повідомив, що в найближчі тижні відвідає Україну.

Про це він заявив, виступаючи перед Постійною радою ОБСЄ у Відні, передає "Інтерфакс-Україна".

"СММ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, - ред.) і Україна також будуть пунктом призначення мого першого візиту як голови ОБСЄ в наступні тижні", - сказав він.

Рама підкреслив, що криза в і навколо України залишається "найбільш невідкладним викликом безпеці в Європі", тому внесок спостерігачів ОБСЄ має важливе значення для зменшення напруження і встановлення миру, стабільності і безпеки.

"Головування Албанії (в ОБСЄ, - ред.) зробить свій внесок у те, щоб підтримати повагу до принципів і зобов'язань ОБСЄ, в повну імплементацію Мінських угод, підтримуючи зусилля Тристоронньої контактної групи і процес у Нормандському форматі", - додав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року Албанія почала річне головування в ОБСЄ. Повідомляли, що одним з пріоритетів стане мирне врегулювання в Україні. Іншими ключовими питаннями порядку денного також будуть права жінок і їх захист від насильства, боротьба з корупцією, торгівлею людьми і нетерпимістю в Європі.

У 2019 році організацію очолювала Словаччина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram