ГоловнаПолітика

Джонсон запросив Зеленського відвідати Британію

Розмова пройшла в рамках висловлення співчуття з приводу загибелі британців у катастрофі літака МАУ.

Джонсон запросив Зеленського відвідати Британію
Борис Джонсон

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Лондон з метою посилення та поглиблення співробітництва.

Розмова Зеленського і Джонсона відбулася по телефону - український президент висловив співчуття у зв'язку із загибеллю трьох громадян Британії в катастрофі літака МАУ. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"У наших контактах з іранською стороною ми чітко наполягаємо на проведенні прозорого, всебічного і об'єктивного розслідування для швидкого встановлення обставин цієї трагічної події", - повідомив Зеленський Джонсону.

Повідомляють, що український президент і британський прем'єр домовилися прискорити підготовку нової Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю та партнерство між країнами в контексті виходу Британії з ЄС. Також обговорювалося спрощення візового режиму з Великою Британією для громадян України.

Нагадаємо, Володимир Зеленський висловив співчуття прем'єр-міністру Швеції Стефану Левену і президенту Афганістану Ашрафу Гані у зв'язку із загибеллю їхніх громадян у катастрофі літака МАУ в Ірані.

У ній загинули громадяни семи країн - 82 іранців, 63 канадців, 11 українців, включаючи весь екіпаж, 10 шведів, четверо афганців, троє британців і троє німців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram