ГоловнаПолітика

Гончарук прокоментував звільнення з МОЗ: ідуть "лояльні до Супрун"

Прем'єр назвав це нормальним процесом.

Гончарук прокоментував звільнення з МОЗ: ідуть "лояльні до Супрун"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що звільнення посадових осіб Міністерства охорони здоров'я є нормальним процесом, а не проблемою. За його словами, звільняються лише ті, хто лояльний до попереднього міністра Уляни Супрун.

Про це прем'єр розповів під час відкриття Офісу протидії рейдерству в Києві, передає "Укрінформ".

"За ці сто днів звільнені за власним бажанням або з інших причин сотні державних службовців з різних відомств. Ситуація в Міністерстві охорони здоров'я полягає в тому, що туди зайшла нова команда, і далеко не всі люди, які були лояльні до попереднього міністра, пані Уляни Супрун, знайшли спільну мову з новим міністром. Я пов'язую з цим", - сказав Гончарук.

За його словами, це нормальний робочий процес.

Голова уряду запевнив, що зміна заступників міністра охорони здоров'я не вплине на перебіг медреформи.

Нагадаємо, 17 грудня заступниця міністра охорони здоров'я Младена Качурець подала у відставку через три місяці після призначення. Вона зазначила, що розраховувала на продовження трансформації охорони здоров'я "разом з сильною командою держслужбовців", але реальність виявилася такою, що розчаровує вже з перших днів.

"За три місяці я переконалася, що політичні рішення відкладаються, а публічно озвучується позиція, яка не обговорювалася всередині МОЗ або обговорювалася без участі фахівців, які безпосередньо над ними працюють".

20 листопада Кабінет Міністрів звільнив заступника міністра охорони здоров'я Михайла Загрійчука. А 25 листопада подав у відставку голова Національної служби здоров'я Олег Петренко. 6 грудня заявила про своє звільнення гендиректор Директорату стратегічного планування і євроінтеграції Ірина Литовченко.

Учора заяву про звільнення написав директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в інтерв'ю LB.ua розповіла, що в міністерстві багато людей, на яких не можна покластися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram