ГоловнаПолітика

У Києві відкрили Офіс протидії рейдерству

Прем'єр Гончарук упевнений, що епоха рейдерства в Україні закінчилася.

У Києві відкрили Офіс протидії рейдерству
Денис Малюська и Алексей Гончарук
Фото: facebook.com/PMHoncharuk

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук узяв участь у відкритті Офісу протидії рейдерству.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

"Епоха рейдерства в Україні закінчилася. Ми починаємо новий етап захисту прав бізнесу та громадян. Відкриття Офісу протидії рейдерству - крок до цього. Захищений бізнес - це інвестиції, нові робочі місця, добробут наших людей", - зазначив Гончарук.

За його словами, відкриття Офісу протидії рейдерству та прийняті відповідні закони є елементами єдиної стратегії, спрямованої на викорінення цього явища.

Прем'єр також повідомив, що на сьогодні багато зроблено для захисту прав законних власників і зменшення корупційних ризиків. Зокрема, оновлено склад Антирейдерської комісії, скорочено термін допуску до розгляду скарги по суті до п'яти днів, а також запроваджено механізм подачі скарг в електронному вигляді.

"Ми можемо констатувати, що подолали системне рейдерство за короткий термін", - підкреслив Гончарук і додав, що за три місяці з 1404 скарг розглянуто і прийнято рішення щодо 1064, а 368 реєстраторам із заплямованою репутацією було заблоковано доступ до реєстрів.

Голова уряду також повідомив, що Офіс протидії рейдерству та Антирейдерська комісія продовжать роботу з блокування "чорних реєстраторів", усунення слабких місць у реєстрах і законодавстві, переведення даних в електронну форму і посилення надійності авторизації під час проведення транзакцій.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що завдання Офісу - реагувати на заяви впродовж доби.

"Кожен отримає захист у Мін'юсті. У разі порушення права власності людини реакція держави буде миттєвою. Гаряча лінія Офісу протидії рейдерству - до послуг громадян", - підкреслив він.

Нагадаємо, 5 грудня Верховна Рада прийняла закон про протидію земельному рейдерству. Згідно з ним, Держреєстр і Держгеокадастр будуть автоматично обмінюватися інформацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram