ГоловнаПолітика

Труба про затримання його "правої руки": "Він не має відношення до ДБР"

"Якби я знав, що Щербина веде такі розмови, я відреагував би".

Труба про затримання його "правої руки": "Він не має відношення до ДБР"
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що затриманий за 150 тисяч доларів хабара Ігор Щербина не працював ні офіційно, ні неофіційно в Державному бюро розслідувань.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами, повідомляє LB.ua.

"Чи працював він на якійсь посаді в ДБР? Ні. Він не має відношення до ДБР", - заявив Труба.

За його словами, вони цього року бачилися лише кілька разів. "Якби я знав, що Щербина веде такі розмови, я відреагував би", - додав він.

На питання, чи обговорював Труба зі Щербиною конкретні кримінальні провадження і чи передавав він йому певні документи, голова ДБР відповів негативно.

Труба також спростував інформацію про те, що Щербина є його кумом, і не підтвердив, що той познайомив його із Сергієм Пашинським.

Разом із тим Труба вважає помстою той факт, що обшук і затримання Щербини відбулися в ніч перед голосуванням за законопроєкт про перезапуск ДБР у Верховній Раді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав затриманого Щербину "правою рукою" Труби.

За версією слідства, колишній начальник Головного слідчого управління ГПУ Ігор Щербина за посередництва підприємця хотів отримати від столичного забудовника 150 тис. доларів нібито для передачі одному з керівників правоохоронних органів для закриття кримінального провадження.

Його дії кваліфіковано за ч.4 ст.190, ч.2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України, тобто шахрайство і пособництво в наданні неправомірної вигоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram