ГоловнаПолітика

У окупований Крим переселили вже півмільйона росіян, - представниця Зеленського в АРК

У РФ занижують цифри переміщених у Крим громадян.

У окупований Крим переселили вже півмільйона росіян, - представниця Зеленського в АРК
Фото: https://function.mil.ru

В окупований Крим перемістили півмільйона громадян РФ, проте Росія навмисно занижує цю статистику. Про це розповіла заступниця постійного представника Зеленського в АРК Таміла Ташева в інтерв'ю "РБК-Україна".

«За підрахунками правозахисних організацій, є близько 500 тисяч осіб, які приїхали на територію півострова з території РФ. Це величезний відсоток щодо загальної чисельності жителів Криму. РФ говорить про менші цифри, вони показують приблизно 280 тисяч осіб», - сказала Ташева.

У РФ занижують цифри переміщених у Крим громадян, тому що вони теж розуміють, що це злочин, оскільки, за міжнародним правом, цілеспрямовано переміщати населення і штучно змінювати етнічний склад територій не можна.

Ташева також зазначила, що з часу окупації Криму звідти виїхали 25 тисяч кримських татар.

«Можна говорити, що за цей час виїхало з Криму близько 25 тисяч кримських татар. Скільки всього людей - цифри дуже різні. Офіційні - близько 50 тисяч осіб, але реальні цифри можуть бути навіть удвічі більшими. Багато хто не реєструється як внутрішньо переміщені особи», - додала вона.

Щодо переїзду жителів з окупованого Криму, Ташева зазначила, що в основному це відбувається через те, що люди не можуть вести бізнес у Криму. Особливо той, який вимагає довгострокових інвестицій. «Зараз весь бізнес у Криму - це "купи-продай"», - сказав Ташева.

Переїжджають також ті, кого призивають в армію.

Нагадаємо, 22 листопада російські ЗМІ поширили інформацію про відновлення вантажного поромного сполучення між Туреччиною і анексованим РФ Кримом

Однак це виявилося фейком, оскільки МЗС Туреччини спростувало цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram