ГоловнаПолітика

Росія утримує ще 110 громадян України, - Денісова

Також, за даними СБУ, бойовики на Донбасі утримують 227 українців.

Росія утримує ще 110 громадян України, - Денісова
Денисова и освобожденный режиссер Олег Сенцов
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що Росія утримує ще 110 громадян України на своїй території та в анексованому нею Криму.

Про це вона заявила в аеропорту "Бориспіль", куди 7 вересня повернулися звільнені з полону українці, передає "Радіо Свобода".

"Не обмін - звільнення. Звільнимо всіх. У наших списках - це 110 чоловік у Росії та окупованому нею Криму", - сказала Денісова.

Про те, що робота над звільненням усіх утримуваних у Росії українців триває, повідомив і міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

"Сьогодні гарний день. Сенцов, Сущенко, Балух, Кольченко, Гриб, моряки й інші наші нарешті з нами! Але не всі. Продовжуємо роботу, хоч як це складно. Результат того вартий - повернуті друзі", - написав Пристайко у своєму Twitter.

Тим часом, за даними Служби безпеки України, підтримувані Росією бойовики на Донбасі утримують 227 українців.   

Нагадаємо, у січні МЗС України повідомляло, що в Росії незаконно утримують 30 громадян України, і ще 40 - в окупованому Криму

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, в Україну в рамках обміну повернулися 35 українців, незаконно утримуваних на території Росії. Президент США Дональд Трамп назвав обмін полоненими "гігантським кроком до миру". Також привітання висловили в посольстві США в Україні, посли країн Великої сімки, спікер Ради Європи,   

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала обмін між Україною і РФ "обнадійливим знаком.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram