ГоловнаСвіт

У Мінську "гаряче вітають" обмін полоненими між Росією та Україною

"Це дуже важливий крок, благородна справа". 

У Мінську "гаряче вітають" обмін полоненими між Росією та Україною
Фото: ru.dreamstime.com

Білорусь "гаряче вітає" обмін ув'язненими між Російською Федерацією та Україною.

Про це заявив агентству Інтерфакс-Захід начальник управління інформації та цифрової дипломатії МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

"Ми вважаємо, що це дуже позитивні зрушення, конкретна дія, виконання важливого пункту мінських угод. І ми це гаряче вітаємо", - сказав він.

"Це дуже значущий крок, благородна справа. Ми щиро цьому раді, насамперед, по-людськи. Люди повернуться до своїх рідних і близьких - що може бути важливішим?"- зазначив Глаз.

"Президент Білорусі постійно наголошував на необхідності щирої зацікавленості всіх сторін у врегулюванні ситуації. Розуміємо, що сьогодні зрушити процес з мертвої точки можна тільки, якщо починати з малих кроків. Ми сподіваємося, що цей позитивний рух продовжиться і в кінцевому підсумку приведе до головного результату - миру! Білорусь робила і буде робити для цього все від неї залежне", - додав прессекретар МЗС.

Нагадаємо, сьогодні в Україну з Росії повернулися 24 захоплених у Керченській протоці моряків і 11 політв'язнів. Деякі з них перебували в Росії з 2014 року.

Україна в рамках обміну полоненими віддала Росії 35 ув'язнених, щонайменше 30 з яких є громадянами України.

Свої вітання Україні висловили в посольстві США, посли країн Великої сімки, спікер Ради Європи, найбільша в Європарламенті група Європейської народної партії, а також міністр закордонних справ Латвії. Президент США Дональд Трамп назвав обмін полоненими "гігантським кроком до миру". Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала обмін "обнадійливим знаком".

Президент Євроради Дональд Туск закликав Росію звільнити всіх політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram