ГоловнаСвіт

Світові політики вітають звільнення українців і закликають РФ відпустити всіх політв'язнів

Привітання висловили, зокрема, в Раді Європи і Європарламенті.

Світові політики вітають звільнення українців і закликають РФ відпустити всіх політв'язнів
Эдем Бекиров
Фото: Эскендер Ганиев

Звільнення 35 українських політв'язнів привітали посли країн Великої сімки, Рада Європи, найбільша в Європарламенті група Європейської народної партії, посольство США в Україні, міністр закордонних справ Латвії.

"Посли країн Великої сімки вітають звільнення 35 утримуваних українців і разом з українським народом радіють їх поверненню додому. Ми пам'ятаємо про інших ув'язнених і сподіваємося на їх швидке звільнення", - йдеться в зверненні G7, опублікованому в твітері.

Спікер Ради Європи Даніель Холтген заявив, що готові допомагати процесу примирення на базі Європейського Суду з прав людини, передає Укрінформ.

Група Європейської народної партії нагадала, що Олега Сенцова чекають в Європарламенті, щоб особисто відзначити премією Сахарова, якої він був удостоєний заочно в жовтні минулого року.

"Дуже добре, що українських політичних в'язнів, включаючи Олега Сенцова і моряків, нарешті звільнили, Росія ніколи не мала брати їх в заручники, на жаль, ціною ключового свідка у справі MH17 Цемах, однак, я вірю, що справедливість в кінці кінців буде встановлена", - написав міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевічс в твітері.

Нагадаємо, обмін полоненими між Україною і Росією відбувся в суботу, 7 вересня, за формулою 35 на 35. Згідно з даними українського МЗС станом на лютий 2019 року, Росія утримувала понад 70 громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram