ГоловнаСвіт

Поліція Гонконгу застосувала проти демонстрантів гумові кулі

Демонстранти ховаються за вуличними барикадами.

Поліція Гонконгу застосувала зброю під час спроби розігнати антиурядових демонстрантів. Про це повідомляє Sky News.

Фото: news.sky.com

Поліцейські стріляли з пістолетів з гумовими кулями. Сотні демонстрантів, які зібралися біля станції "Принца Едуарда" в Монг Коку, сховалися за парасолями і барикадами.

Повідомляють, що поліція також застосувала сльозогінний газ.

За повідомленням газети South China Morning Post, станція метро була закрита в годину пік, тут зібралися натовпи людей, щоб закликати до випуску відеоматеріалів CCTV про жорстокі сутички між поліцією і протестувальниками на станції минулого тижня. Сотні людей блокували рух у цьому районі, а також атакували поліцейську дільницю поблизу.

Фото: news.sky.com

Антиурядові акції в Гонконгу тривають з червня і стають усе жорстокішими. Серед вимог протестувальників - остаточне скасування планів щодо зміни законодавства про екстрадицію і проведення незалежного розслідування застосування поліцією сили проти демонстрантів під час попередніх зборів.

25 серпня поліція Гонконгу вперше застосувала водомети проти протестувальників у районі Цуен Ван, щоб звільнити дорогу від демонстрантів, які побудували на ній барикади.

4 вересня лідер Гонконгу Керрі Лам скасувала поправку законопроєкту про екстрадицію, яка спричинила масові протести. Керрі Лам оголосила про відкликання законопроєкту публічно. Протестувальники сприйняли цю інформацію вельми скептично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram