ГоловнаСвіт

США виділять Україні фінансову підтримку у 2020 році, якщо передбачені на 2019 рік $250 млн не будуть виплачені, - сенатор Джон

"Американська підтримка України сильна і буде продовжуватися".

США виділять Україні фінансову підтримку у 2020 році, якщо передбачені на 2019 рік $250 млн не будуть виплачені, - сенатор Джон
Владимир Зеленский и Рон Джонсон

Конгрес США виділить Україні фінансову підтримку на посилення безпеки в 2020 році в разі, якщо передбачені на 2019-й рік 250 млн доларівв не будуть передані.

Про це повідомляють "Українські Новини".

"Цей вид підтримки постійно одноголосно приймається Конгресом. На мою думку, будуть витрачені гроші чи ні в цьому році - це питання часу, бо те, що зараз відбувається - це вже кінець фінансового року. Я розмовляв з президентом Трампом, і з іншими членами Конгресу ми направили йому лист з проханням витратити гроші цього фінансового року. Якщо цього не відбудеться, то, думаю, ми знову одноголосно затвердимо фінансування на 2020 рік", - сказав сенатор від Республіканської партії Рон Джонсон за підсумками зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Він також запевнив, що американська підтримка України "сильна і буде продовжуватися".

Нагадаємо, в червні Конгрес США схвалив виділення Україні 250 млн доларів на посилення безпеки в 2019 році. У той же час, в кінці серпня американські ЗМІ повідомили, що надання коштів було заморожено Трампом, який закликав переглянути цю програму.

4 вересня сенатори закликали президента США розблокувати фінансування України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram