ГоловнаПолітика

Сенатори США запевнили Зеленського в підтримці України

Рон Джонсон і Кріс Мерфі зустрілися із Зеленським.

Сенатори США запевнили Зеленського в підтримці України

Американські сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляється на сторінці посольства США в Україні в фейсбуці.

"Під час зустрічі з президентом Зеленським сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі відзначили, що США надійно підтримують суверенітет, територіальну цілісність і євроатлантичну інтеграцію України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, сенатори Джонсон і Мерфі прибули в Київ сьогодні, 5 вересня. Вони вже зустрілися з генеральним прокурором Русланом Рябошапкою, а також з секретарем Ради національної безпеки Олександром Данилюком.

Джонсон і Мерфі дотримуються проукраїнських поглядів. Нещодавно через це їм відмовили у в'їзді в Росію.

 Джонсон є співголовою української групи підтримки в Конгресі США. Напередодні він заявив, що вважає президента РФ єдиною людиною, яка може за один день припинити військовий конфлікт на сході України і закликав його "відкликати псів війни" з Донбасу. Джонсон також ініціював і підтримував низку законодавчих актів щодо залучення Росії до відповідальності за агресію в Україні та переслідування дисидентів. Сенатор є співавтором резолюції Сенату із закликом до більш активного реагування на агресію Росії в Керченській протоці в листопаді 2018 року, а також - до санкцій з "Північного потоку-2".

Мерфі був одним з авторів проєкту резолюції, яка засуджує агресію Росії проти України в минулому році. У ній США закликали РФ негайно звільнити захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram