ГоловнаПолітика

На сайті парламенту опубліковані поправки Зеленського до закону про підтримку "Пласту"

Президенту не сподобалося, що "Пласт" визначено як єдину національну організацію.

На сайті парламенту опубліковані поправки Зеленського до закону про підтримку "Пласту"
Фото: Макс Левин

На сайті Верховної Ради опубліковано пропозиції президента Володимира Зеленського до ветованого законопроєкту про державну підтримку скаутської організації "Пласт". Документ надійшов до парламенту напередодні, 4 вересня.

У пояснювальній записці зазначено, що в законі "Пласт" визначено як єдину національну скаутську громадську організацію, тоді як у Держреєстрі юридичних осіб та громадських формувань таких організацій зареєстровано цілу низку.

"Визначення законом однієї скаутської громадської організації як єдиної в Україні національної скаутської організації фактично створює переваги і привілеї для її функціонування і отримання нею держпідтримки, а також призводить до ризику неможливості створення і подальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій, а потім і до обмеження права громадян на свободу об'єднання в такі громадські організації", - сказано в документі.

Зеленський також визнав, що закон суперечить ст. 95 Конституції України, оскільки будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, їх розмір і цільове спрямування повинні визначатися винятково законом про державний бюджет.

Нагадаємо, Зеленський повернув законопроєкти в парламент 4 вересня, хоча вони були прийняті понад місяць тому. Скаутська організація "Пласт" заявила про свою готовність брати участь у доопрацюванні законопроєкту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram