ГоловнаПолітика

МЗС України висловило протест Боснії через заяви "про російський Крим"

Заяву в інтерв'ю російському ЗМІ зробив член президії Боснії і Герцоговини Мілорад Додик.

МЗС України висловило протест Боснії через заяви "про російський Крим"
Фото: segodnya.ua

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з висловлюваннями члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додика про приналежність окупованого Криму Росії. Про це сьогодні повідомила пресслужба МЗС.

У МЗС нагадали, що поїздки іноземних посадових осіб до Криму без узгодження з українською стороною є відвертим порушенням, що і зробив Додик.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з висловлюваннями члена президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додика під час його інтерв'ю виданню "Русский репортер" 02.09.2019 про нібито приналежність тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим Російській Федерації... У зв'язку із зазначеною заявою і наміром М. Додика відвідати тимчасово окуповану АРК у МЗС Боснії і Герцеговини відправлено ноту протесту", - сказано в коментарі МЗС.

В українському відомстві відзначили, що цінують офіційну позицію колегіальної президії Боснії і Герцеговини щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України і сприймають висловлювання Додика як "вираз його власного бачення ситуації".

Нагадаємо, напередодні МЗС України висловило протест тимчасовій повіреній у справах Угорщини в Україні Кристині Марфі у зв'язку з неприпустимою заявою державного секретаря Канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Трістана Азбея 30 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram