ГоловнаСвіт

Іран затримав іноземний танкер в Ормузькій протоці

Екіпаж судна запідозрили в контрабанді палива.

Іран затримав іноземний танкер в Ормузькій протоці
Фото: https://apnews.com

Берегова охорона Ірану затримала іноземне судно з 12 філіппінцями на борту в районі Ормузької протоки. Про це в суботу, 7 вересня, з посиланням на іранське інформаційне агентство ISNA повідомляє Associated Press.

Повідомляють, що причиною затримання стала спроба екіпажу контрабандою провести 280 тисяч літрів палива.

П'ятий флот ВМС США, що базується в Бахрейні, поки не прокоментував ситуацію.

Останнім часом в Ормузькій протоці зберігається напружена обстановка на тлі загострення відносин між Іраном і США. Це не перший випадок затримання Іраном іноземних кораблів.

19 липня за порушення міжнародних правил судноплавства був затриманий танкер Stena Impero, що йшов під британським прапором. Це сталося після того, як влада Гібралтару 4 липня затримала іранський танкер Grace 1 (перейменований в Stena Impero), команду якого підозрювали в постачаннях нафти в Сирію з Ірану в обхід санкцій ЄС.

Іранський танкер провів у Гібралтарі 46 днів, після чого покинув порт. Групу моряків з борту Stena Impero звільнили на початку вересня, частина команди залишається на судні до визначення його подальшої долі.

На початку серпня також повідомлялося, що Іран затримав у Перській затоці іракський танкер, який запідозрили в контрабанді нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram