ГоловнаПолітика

Президент Євроради закликав Росію звільнити всіх політичних в'язнів

Туск привітав обмін полоненими між РФ та Україною.

Президент Євроради закликав Росію звільнити всіх політичних в'язнів
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав владу Російської Федерації звільнити всіх політичних в'язнів.

Про це він написав у своєму мікроблозі "Твітер".

"Нарешті! Звільнення Олега Сенцова та українських моряків наповнює мене почуттям полегшення. Я продовжую закликати Росію звільнити всіх політичних в'язнів та поважати територіальну цілісність України", - заявив Туск.

Він також прикріпив свій "твіт" від 6 червня 2018 року, у якому він нагадав, що Європейська кіноакадемія виступила з відкритим листом з вимогою звільнити Сенцова. Цей лист підписали багато європейських режисерів і кіноінституцій.

"Європейська кіноакадемія звернулася до мене з приводу засудженого на політичному процесі в Росії на 20 років в'язниці українського кінорежисера Олега Сенцова, який 22 дні тримає голодування. Я прошу Євросоюз і G7 підтримати заклик. Наша солідарність може врятувати йому життя", - писав Туск.

   

Нагадаємо, сьогодні, 7 вересня, в Україну в рамках обміну повернулися 35 українців, незаконно утримуваних на території Росії. Президент США Дональд Трамп назвав обмін полоненими "гігантським кроком до миру". Також привітання висловили в посольстві США в Україні, посли країн Великої сімки, спікер Ради Європи, найбільша в Європарламенті група Європейської народної партії, а також міністр закордонних справ Латвії.

За даними українського МЗС, станом на лютий 2019 року Росія утримувала більш як 70 громадян України.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram