ГоловнаПолітика

Луценко: СБУ приховала матеріали, які розширювали список замовників нападу на Гандзюк

Генпрокурор повідомив, що в справі з'явилася нова людина, яка дасть свідчення.

Луценко: СБУ приховала матеріали, які розширювали список замовників нападу на Гандзюк
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Служба безпеки приховала матеріали допитів, які розширювали список замовників нападу на Катерину Гандзюк.

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Ми планували закінчити слідство не пізніше минулої п'ятниці, і вручити Мангеру (Владислав Мангер - голова Херсонської облради, - ред.) матеріали для ознайомлення. Але з'явилася нова людина, яка, ймовірно, дасть нові свідчення, що розширять коло учасників змови", - повідомив Луценко.

На уточнювальне запитання, коли будуть надані свідчення, генпрокурор відповів: "Обіцяли один день, а чекаємо вже тиждень".

Луценко також сказав, що в цій справі "є і погана новина".

"Буквально вчора стало зрозуміло, що аналогічні свідчення, які ми чекаємо від свідка, вже є у СБУ, а у справі не вказані. Допит був прихований. Про це я сьогодні отримав рапорт. У показах свідка з посиланням на іншу людину йдеться, що покарати Катю вирішили на зустрічі, де, крім Мангера, були й інші люди", - розповів генпрокурор.

У п'ятницю, 16 серпня, має відбутися чергове судове засідання стосовно Мангера. У четвер Шевченківський районний суд Києва розглядав скаргу його адвокатів на постанову про зупинення досудового слідства у його справі. Якщо суд скасує постанову, Мангер зможе уникнути покарання, переконують активісти. Вони також повідомили, що в четвер прокурори не прийшли на засідання.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, від опіків вона померла в лікарні 4 листопада

За звинуваченням у нападі на Гандзюк засуджені: Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. 5 серпня вирок набув чинності. Однак невідомими залишаються замовники вбивства. За інформацією журналістів, посередником між замовниками та виконавцями вбивства був помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

У січні 2019 року СБУ оголосила в розшук Олексія Левіна (Москаленко) за підозрою в організації вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram