ГоловнаПолітика

Данилюк виступив за об'єднання деяких міністерств

Секретар РНБО також вважає, що потрібно скоротити кількість віцепрем'єр-міністрів.

Данилюк виступив за об'єднання деяких міністерств
Фото: 24tv.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Данилюк заявив, що необхідно скоротити кількість міністерств шляхом їх об'єднання. Наприклад, об'єднати Міністерство соціальної політики і Міністерство охорони здоров'я. Про це Данилюк розповів в інтерв'ю "24 каналу".

"Треба зменшувати кількість міністерств. Можливо, об'єднувати їх по блоках. Наприклад, я був завжди прихильником об'єднання Міністерства економіки та Міністерства фінансів. Можна розглядати об'єднання Мінсоц і МОЗ. Тому що, врешті-решт, охорона здоров'я - це також певна соціальна функція", - заявив Данилюк.

Він упевнений, що кількість міністерств повинна бути невелика. "У нас у країні кадровий голод. Якщо в нас навіть буде один або два слабких міністра, не кажучи про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів - це те, що я бачу", - сказав він.

Окрім того, секретар РНБО вважає, що потрібно скоротити кількість віцепрем'єр-міністрів. За його словами, кожен віцепрем'єр повинен очолювати міністерство і для цього потрібен тільки одна особа: "Щоб заміщати прем'єра, коли той у відпустці або не може виконувати свої обов'язки, це можливо. Інших не треба".

Данилюк заявив, що нові міністри повинні більш змістовно спілкуватися один з одним щодо їхнього кола відповідальності, а не з журналістами і камерами, як відбувається зараз. За його словами, те, як це відбувається зараз - імітація прозорості. "Треба, щоб якісні рішення приймалися, а не постановочні виступи якісь на камеру були. Є над чим працювати насправді", - додав він.

Нагадаємо, представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявив, що монокоаліція в новому парламенті вже є, і що вона забере всі міністерські крісла.

Говорячи про можливих кандидатів на міністерські посади, Герус відмовився називати конкретні прізвища, мотивувавши це тим, що "їх починають збивати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram