ГоловнаПолітика

Маркарова може залишитися міністром фінансів у новому уряді, - Герус

Представник президента назвав її професійним міністром.

Маркарова може залишитися міністром фінансів у новому уряді, - Герус
Фото: Макс Требухов

Нинішній міністр фінансів Оксана Маркарова може залишитися на цій посаді в новому уряді. Про це повідомив у коментарі журналістам представник президента Андрій Герус, передає "Укрінформ". 

"Очевидно, що бюджет буде затверджувати новий парламент. Міністерство фінансів є, там працюють професійні люди. Буде передача влади. Можливо, міністр, можливо, заступники працюватимуть", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про подальше продовження роботи з Маркаровою як міністр, Герус відповів, що це можливо. "Вона професійний міністр. Треба подумати, яке рішення прийняти", - зазначив він.

Водночас представник президента заявив, що в нього немає впевненості, що хтось ще з нинішнього уряду продовжить роботу в Кабміні. Подібні пропозиції будуть з'являтися після призначення нового прем'єра, який теж має право запропонувати кандидатів на пост міністрів.

Нагадаємо, 21 липня кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що в "Слузі народу" розглядають 3-4 кандидатури на посаду прем'єра. Він зазначив, що допускає призначення прем'єром секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка, голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва або виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram