ГоловнаПолітика

САП оскаржить виправдувальний вирок у справі одеського "Краяну"

На думку сторони обвинувачення, у зазначеному кримінальному провадженні зібрано достатньо доказів провини мера Одеси та інших осіб.  

САП оскаржить виправдувальний вирок у справі одеського "Краяну"
Фото: Прямий

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить виправдувальний вирок у справі одеського "Краяну", ухвалений у вівторок, 9 липня Малиновським районним судом Одеси.

Про це повідомила прес-служба САП у фейсбуці.

"Сьогодні був оголошений виправдувальний вирок меру Одеси й іншим особам, які обвинувачувалися в заволодінні коштами місцевого бюджету під час купівлі будівлі колишнього заводу«Краян». Суд не знайшов доказів провини зазначених осіб в інкримінованих їм злочинах і визнав їх невинними. Однак, прокурори САП категорично не згодні із зазначеним судовим рішенням. На думку сторони обвинувачення, детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП було проведено всебічне, повне та об'єктивне досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні, зібрано численну кількість належних та допустимих доказів,  що у своїй сукупності в повному обсязі доводять винуватість Одеського міського голови та інших осіб", - наголосили в САП.

Зазначається, що після ознайомлення з повним текстом вироку, САП подасть апеляційну скаргу на зазначене рішення.

Нагадаємо, сьогодні суд виправдав мера міста Геннадія Труханова, а також інших підозрюваних у справі про заволодіння 92,7 млн гривень під час купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян". Їм ставили в провину розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу за свідомо завищеною ціною.

Зазначена будівля менш ніж за два місяці до ухвалення рішення Одеською міською радою про її купівлю за 185 млн гривень була придбана іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена до статутного капіталу ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак, незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді та на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам неправдиву інформацію: мовилося нібито лише про згоду на купівлю, а не про угоду. Крім того, необхідність купівлі була обґрунтована нібито реалізацією проекту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У результаті приміщення купили за 185 млн гривень - завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти були заарештовані за клопотанням антикорупційних органів.

Обвинуваченими були: сам Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії продавця будівлі, оцінювач.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram