ГоловнаПолітика

Ексначальник Закарпатської митниці отримав підозру в крадіжці 13 млн гривень

Справа стосується скандальної реконструкції митного поста "Ужгород".

Ексначальник Закарпатської митниці отримав підозру в крадіжці 13 млн гривень
Здание таможенного поста "Ужгород"
Фото: facebook.com/max.nefyodov

Колишній начальник Закарпатської митниці Володимир Колесников, який нині працює заступником начальника Херсонської митниці, отримав підозру в привласненні майже 13 млн гривень.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

Йому інкримінують розкрадання коштів (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу) і службове підроблення (ч.1 ст.366 Кримінального кодексу) під час реконструкції митного поста "Ужгород".

За версією слідства, на рахунки фірми безпідставно було перераховано 30% від загальної вартості реконструкції митного поста як передоплата за роботи. Загальна вартість виконання робіт щодо зазначеного об'єкта становить 47 млн гривень. Фірма як передоплату отримала на свої рахунки понад 12,7 млн гривень.

Підозрюваний, достовірно знаючи, що на митному терміналі виконано тільки демонтажні роботи й підрядник навіть не почав підготовку до реконструкції, підписав і засвідчив печаткою акти виконаних робіт.

Після надходження коштів керівник підприємства разом зі своїм батьком через фірми з ознаками фіктивності конвертував їх у готівку.

Нагадаємо, на початку 2018 року стало відомо, що Європейський Союз згорнув програму допомоги Україні, у рамках якої він був готовий виділити 29,2 млн євро на модернізацію шести пунктів пропуску на кордоні з Румунією, Словаччиною, Угорщиною і Польщею.

Перед цим голова Закарпатської ОДА заявляв, що підрядники Державної фіскальної служби, які мали модернізувати пункти пропуску "Ужгород - Вишнє Німецьке" на українсько-словацькому кордоні і "Лужанка - Берегшурань" на українсько-угорському кордоні взяли 30% авансу і втекли.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram