ГоловнаПолітика

У Луцьку влаштували обшук в облуправлінні Фіскальної служби

ДФС була викрита в торгівлі податковими кредитами.

Державне бюро розслідувань, Національна поліція і Генпрокуратура вранці 9 липня прийшли з обшуками у Волинське облуправління Державної фіскальної служби.

Про це повідомила заступниця директора ДБР Ольга Варченко у фейсбуці.

"Ситуація така: слідчі викрили протиправну схему, в якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність "тіньового ринку" з торгівлі податковими кредитами і отримували за такі "послуги" свій відсоток", - написала вона.

За словами Варченко, схема полягала в тому, що підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після розмитнення продавало їх кінцевому споживачу.

"Згодом ці транспортні засоби перепродували іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були "транзитними", тобто проводились спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту та ухилялися від сплати податків", - розповіла Варченко.

За попередніми підрахунками діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 млн грн.

На сайті ДБР йдеться, що обшуки були організовані в приміщенні територіального органу ДФС, за місцем проживання фігурантів справи і в офісах конвертаційних груп.

Порушено кримінальне провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч.1 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.4 ст.358 (використання свідомо підробленого документа), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч.2 ст.366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram