ГоловнаПолітика

Знятий з виборів Ренат Кузьмін подав на Парубія до суду

Він вважає протиправними вимоги Парубія надати відомості про місце проживання Кузьміна протягом п'яти років.

Знятий з виборів Ренат Кузьмін подав на Парубія до суду
Ренат Кузьмин
Фото: Иван Пономарев

Ексзаступник секретаря РНБО Ренат Кузьмін, який очолював цю посаду під час президентства Януковича і балотується на позачергових виборах у ВР від партії «Опозиційна платформа - За життя», подав позов до суду на голову Верховної Ради Андрія Парубія. Про це повідомляють у пресслужбі Окружного адміністративного суду Києва.

Серед вимог позову - визнати протиправним звернення Андрія Парубія до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, Державної прикордонної служби з вимогою надати відомості про проживання Рената Кузьміна протягом останніх 5 років на території України і перетин ним кордону.

"Позивач оскаржує дії Андрія Парубія під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради 3 липня 2019 року, оскільки вважає, що Андрій Парубій як кандидат у народні депутати перевищив надані йому законом повноваження голови ВРУ і народного депутата України", - сказано в повідомленні.

На цей момент вирішується питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, коли Рената Кузьміна зареєстрували 35 номером у списку партії «Опозиційна платформа - За життя», Андрій Парубій подав запит про перебування Кузьміна на території України протягом останніх п'яти років. Після перевірок СБУ ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна на виборах.

ЦВК послалася на лист СБУ, де вказано, що Кузьмін перебуває в розшуку з 20 червня 2014 року. СБУ також вважає, що Кузьмін з 2014 року на території України не перебував, оскільки офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram