ГоловнаПолітика

Власник NewsOne звинуватив Луценка у брехні і заявив про "непрофесіоналізм і профнепридатність" глави ГПУ

ГПУ заявила про причетність бенефіціарів NewsOne до фінансування оборонного комплексу Росії.

Власник NewsOne звинуватив Луценка у брехні і заявив про "непрофесіоналізм і профнепридатність" глави ГПУ
Тарас Козак
Фото: newsone.ua

Власник телеканалу NewsOne депутат Верховної Ради Тарас Козак вважає, що заява глави ГПУ про причетність телеканалу до фінансування оборонного комплексу Росії є "цинічною брехнею і свідчить про його непрофесіоналізм і профнепридатність".

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті NewsOne.

"Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про зв'язок телеканалу NewsOne з російським "Промсвязьбанком" є цинічною брехнею і свідчить про його непрофесіоналізм і професійну непридатність", - йдеться в заяві.

Тарас Козак стверджує, що кінцевим бенефіціаром і власником телеканалу NewsOne не є жодна кіпрська компанія, "як це було подано генеральним прокурором".

"Я, Тарас Романович Козак, є єдиним власником телеканалу NewsOne і володію 100% телеканалу безпосередньо", - запевнив він.

За словами власника NewsOne, інші твердження генерального прокурора, зокрема, щодо участі телеканалу в терористичній діяльності, є абсолютно безпідставними. Тарас Козак розглядає їх як штучне створення підстав для застосування санкцій проти NewsOne і закриття телеканалу з політичних мотивів.

Власник телеканалу також заявив, що розглядає звинувачення Юрія Луценка як "дешевий піар і спроби втриматися на посаді, а також відвернути увагу від своєї провальної і недолугої роботи протягом декількох останніх років".

Тарас Козак опублікував витяг з державного реєстру, в якому "підтверджується моя одноосібна участь в ролі власника телеканалу".

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США, який провели в 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями.

Спікер Ради Андрій Парубій закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст.

Пізніше NewsOne оголосив про скасування телемосту з РФ і заявив про загрозу нападу.

Генеральна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження через плани NewsOne провести телеміст з Росією і заявила про причетність бенефіціарних власників телеканалу NewsOne до фінансування оборонного комплексу Росії.

Націоналісти провели акцію протесту біля будівлі телеканалу NewsOne в Києві з вимогою забрати у телеканалу ліцензію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram