ГоловнаПолітика

Главу патрульної поліції Одеської області відсторонили після заяв з критикою від підлеглої

Для службової перевірки в Одесу відправили спеціальну комісію з Києва.

Главу патрульної поліції Одеської області відсторонили після заяв з критикою від підлеглої
Фото: Сергей Нужненко

Начальника патрульної поліції Одеської області Юрія Рибака відсторонили від посади після низки заяв його підлеглої Зої Мельник про хабарництво та неефективність роботи відомства. Ці заяви перевірить дисциплінарна комісія.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Громадське.

За його словами, для службової перевірки в Одесу відправили спеціальну комісію з Києва.

"Дуже багато звинувачень було висловлено за останні кілька днів і дуже багато з цих звинувачень реально не мали жодної фактичної доказової бази. Вивалюється інформація без будь-якої конкретики", - сказав Білошицький.

Він пояснив, що спеціальна комісія створена для того, щоб "зібрати фактаж".

Керівника патрульної поліції Одеської області відсторонили на час проведення цього розслідування.

"Для того, щоб додатково забезпечити неупередженість і виключити будь-які можливі навіть думки, що може бути якась ангажованість", - зазначив Білошицький, додавши, що навіть без відсторонення Рибака "жодних перешкод розслідуванню не було б".

На запитання, чи будуть притягнуті до відповідальності Рибак, якщо заяви підтвердяться, або сама Мельник, якщо - ні, Білошицький відповів, що не хоче говорити про це, тому що спочатку треба отримати висновки комісії.

Раніше сержант патрульної поліції Одеської області Зоя Мельник регулярно писала критичні пости про роботу управління патрульної поліції в Одесі, розповідаючи про систематичне хабарництво, встановлені "плани" від керівництва на кількість штрафів, через що поліцейські займаються порушенням правил дорожнього руху, а не більш важливими справами, про інші проблеми в роботі відомства.

Пізніше Зоя Мельник заявила, що на її адресу почали надходити погрози, а на роботі їй створили "нестерпні умови", щоб вона звільнилася.

Нагадаємо, Юрій Рибак - син депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, якого викрали і жорстоко вбили бойовики так званої "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram