ГоловнаПолітика

Одеській поліцейській, яка розповіла про проблеми в патрульній поліції, почали надходити погрози

Плани і постанови знову стали головним показником роботи патрульних.

Сержант патрульної поліції Одеської області Зоя Мельник заявила про погрози на свою адресу.

"Із 26 червня 2019 року мені почали надходити погрози насильством щодо мене, моєї дитини і погрози знищення та пошкодження мого майна у зв'язку з виконанням мною як співробітником поліції службових обов'язків. Останній телефонний дзвінок з погрозами надійшов 3 липня 2019 року", - йдеться в її заяві.

На її думку, ці погрози можуть бути пов'язані з тим, що вона публічно в ефірі центрального телебачення розповіла про проблеми в управлінні патрульної поліції.

Мельник повідомила, що проблеми на роботі в неї почалися ще на початку 2018 року, після того як вона витратила багато часу на вилучення дітей з притону. Командири дзвонили їй і вимагали якнайшвидше завершити справу, віддати дітей на ювенала і їхати на інші виклики. Вона відмовилася і порадила звернути увагу на вільні екіпажі, які "стоять під знаком кілька годин, не відпрацювавши жодного виклику".

Командири у відповідь поскаржилися комбату, а той покарав її, забравши автомобіль і поставивши на шлагбаум. "Того дня я зрозуміла, що наша служба деградує і стає абсолютно безглуздою - коли плани і постанови важливіші від життя і здоров'я дітей", - написала Мельник.

Через деякий час у Мельник знову виникли проблеми, після того як вона виклала в мережу фотографію аптечки з поліцейської станції, де були тільки мильні бульбашки і хрестики.

"Мене покликали до начальника. Довго говорили. Керівництво милостиво погодилося залишити мене в спокої з показниками і дати мені спокійно працювати зі своїми дітьми, сімейками і т.д. І всім стало добре. Керівництву добре - оскільки я перестала писати про їхні гріхи і проблеми реформи... І мені, оскільки я займалася тим, що мені приносить задоволення, а не "косила" під знаками. Ціною мовчання", - написала поліцейська.

Однак, за її словами, працювати ставало все складніше, тому що там, де раніше було 10 автомобілів на район, тепер залишилося 1-2. "Доходило до маразму і до абсурду, я приїжджала на виклики, які висіли по 3-4 години, вислуховувала багато гидоти, прокльонів у бік поліції", - написала Мельник.

Через якийсь час її знову відправили в піший патруль і взагалі почали створювати їй нестерпні умови служби, відкриваючи "службові" з будь-якого приводу і без.

"Після того, як моє терпіння луснуло і я почала писати публічно про те, що відбувається всередині, мені намагалися влаштувати провокації якісь активісти. Дивовижно ці активісти виявилися дуже дружніми зі співробітниками поліції, які працювали на ваговому контролі, де нещодавно відбувалися дуже цікаві події... Активісти, які мене переслідували, за дивовижним збігом обставин, так само воюють з Укртрансбезпекою", - написала Мельник.

"Після цього я почала ще більше писати на ФБ про те, що відбувається у нашому управлінні, і одного разу вийшла в прямий ефір на 1+1, розповівши, що відбувається всередині. Одразу після ефіру з боку керівництва були спроби зі мною поговорити, я відмовилася. Наступного дня після цього мені ночами почали дзвонити з погрозами", - заявила вона.

Мельник розповіла, що вирішила розголосити цю ситуацію, щоб убезпечити себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram