ГоловнаПолітика

СБУ виявила причетність одного з віцепрем'єрів до корупційної схеми у Вінницькій області

Прізвище віцепрем'єра у повідомленні СБУ не вказується.

СБУ виявила причетність одного з віцепрем'єрів до корупційної схеми у Вінницькій області

Співробітники Служби безпеки України виявили механізм привласнення бюджетних коштів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, організований одним з віцепрем'єр-міністрів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ у Facebook.

"Оперативники спецслужби встановили, що чиновник Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб", - йдеться у повідомленні.

Ці особи, стверджує СБУ, діяли у змові з приватними підприємцями, яких також контролював віце-прем'єр, і привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт. Зловмисники вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про вартість робіт і послуг, цін на матеріали і заробітної плати працівників, які фіктивно оформлені на підприємствах.

Співробітники СБУ провели обшуки в офісах комунальних підприємств і комерційних структур, які розташовані у Вінниці, Києві та Полтаві, і вилучили документацію і комп'ютерну техніку.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Прізвище віцепрем'єра у повідомленні СБУ не вказується. Віцепрем'єрами є Степан Кубів, який також обіймає пост міністра економічного розвитку, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Кістіон, В'ячеслав Кириленко, Павло Розенко і Геннадій Зубко, який також обіймає пост міністра регіонального розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram