ГоловнаПолітика

Рада суддів України обрала нового голову

Ним став суддя апеляційного суду Житомирської області Богдан Монич.

Рада суддів України обрала нового голову
Богдан Монич
Фото: Пресс-служба Совета судей

Рада суддів України обрала головою Богдана Монича - суддю Сьомого апеляційного адміністративного суду Житомирської області.

Про це повідомляють на сайті Ради.

Зазначають, що рішення провести вибори ухвалили в п'ятницю, після відставки Олега Ткачука.

Була висунута єдина кандидатура судді Монича. За проголосували 23 члени Ради, проти - двоє з 25, які брали участь у засіданні.

Результати голосування затвердили й оприлюднили члени лічильної комісії.

Богдан Монич подякував членам Ради за довіру і висловив надію, що Рада "і надалі буде працювати злагодженим колективом, головним завданням якого є і буде захист незалежності суддів і розвиток суддівського самоврядування".

Монич працює суддею Житомирського апеляційного адміністративного суду. Він народився в селищі Олевськ Житомирської області. У 2002 році закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство". У 2001-2006 роках працював в облпрокуратурі. У серпні 2006-го був призначений суддею Черняхівського районного суду, в якому пізніше обіймав посади заступника і в.о. голови суду.

З квітня 2012 року - суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду. До складу Ради суддів він був обраний у червні 2014 року.

Нагадаємо, сьогодні голова Ради суддів Олег Ткачук склав повноваження. Раніше він поскаржився на спроби тиску на суддів з боку посадових осіб Офісу Президента Зеленського. Ткачука обурила зустріч його заступника Вадима Бутенка із заступником голови Офісу Президента Русланом Рябошапкою. У коментарі журналістам Бутенко повідомив, що зустріч із Рябошапкою відбулася з ініціативи судді. Він висловив бажання увійти в робочу групу, яку Офіс Президента планує створити для оцінки судової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram