ГоловнаПолітика

Голова Ради суддів, який скаржився на тиск Банкової, склав повноваження

Він збирається на конкурс судді Конституційного Суду.

Голова Ради суддів, який скаржився на тиск Банкової, склав повноваження
Олег Ткачук
Фото: rsu.gov.ua

Олег Ткачук склав повноваження голови Ради суддів. Про це він оголосив під час засідання, повідомляє Судово-юридична газета.

"Після минулого засідання я прийняв рішення балотуватися на посаду судді Конституційного Суду України. І частина колег стала думати, як бути, адже Рада суддів розглядає питання про кандидатів у КСУ. Дійсно, я думаю, що питання в цьому є. І було б дивно, якби я тут сидів головою і думав про те, як допустити себе в КСУ. Крім того, в судовому співтоваристві з'явилася омана, що Рада суддів - це не цілісний орган, а я більше займаюся вирішенням проблем з Вадимом Олексійовичем (з заступником голови Ради суддів Вадимом Бутенком). Це неправда", - сказав він.

"Буває, що ми в нарадчій кімнаті обговорюємо питання, потім виходимо, як після боксу. Але це не означає, що у нас немає спільних інтересів. Обговоривши з колегами, я написав нову заяву ... Отже, з 5 липня до завершення конкурсу на посаду судді КСУ утримуюся від виконання завдань РСУ, участі в засіданнях РСУ, складаю з себе повноваження голови РСУ", - додав він.

"Після того, як конкурс у КСУ завершиться, я з задоволенням буду брати участь в засіданнях Ради суддів", - зазначив Ткачук.

Нагадаємо, голова Ради суддів Олег Ткачук поскаржився на спроби тиску на суддів з боку посадових осіб адміністрації Володимира Зеленського. Ткачука обурила зустріч його заступника Вадима Бутенка з заступником голови Офісу президента Русланом Рябошапкою. У коментарі журналістам Бутенко повідомив, що зустріч з Рябошапкою відбулася з ініціативи судді. Він висловив бажання увійти в робочу групу, яку Офіс президента планує створити для оцінки судової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram