ГоловнаПолітика

Гладковський знову очолив корпорацію "Богдан"

Екс-заступник секретаря РНБО є власником корпорації.

Гладковський знову очолив корпорацію "Богдан"
Фото: Zik

Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, який перебував на посаді до березня поточного року, знову очолив корпорацію "Богдан". Він був її президентом з моменту її створення у 2005 році до призначення на держслужбу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Гладковський після майже п'яти років на держслужбі знову повернувся до управління корпорацією, засновником і кінцевим бенефіціаром якої він є, і курируватиме роботу імпортерських і дилерських підприємств, і відповідатиме за стратегію автомобільних заводів у Луцьку та Черкасах", - повідомив агентство прессекретар корпорації Сергій Красуля.

Нагадаємо, 4 березня поточного року Президент Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і додав, що звільнення з посади - це не визнання провини Гладковського і не вирок.

26 лютого у Порошенка заявили, що глава держави задовольнив заяву Гладковського про відсторонення його від виконання повноважень на час розслідування про розкрадання в оборонпромі. Гладковський заперечує звинувачення на свою адресу.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація в рамках виконання інвестиційної програми побудувала автомобільні заводи у Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

У 2014 році завод у Черкасах перепрофільовано на випуск військової техніки.

Станом на 2019 рік у корпорацію, крім двох заводів, входить імпортерський бізнес по автобрендах Hyundai, Haval, Great Wall, JAC, дилерський бізнес "Богдан-Автохолдинг" з торгово-сервісними підприємствами в усіх регіонах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram