ГоловнаЕкономікаБізнес

Броньовик Гладковського пройшов держвипробування для поставок в армію

"Барс-8" став другим після "Козака-2".

Броньовик Гладковського пройшов держвипробування для поставок в армію
Фото: autoconsulting.com.ua

Багатоцільовий тактичний броньований автомобіль підвищеної прохідності "Барс-8", розроблений автомобілебудівною компанією "Богдан Моторс" для Збройних сил України, завершив дворічну програму державних випробувань.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" прес-секретар "Богдана" Сергій Красуля.

"За підсумками держвипробувань "Богдан Моторс" буде постачати броньовики Збройним силам України і просувати його на зовнішніх ринках", - заявив він.

За його словами, ББМ "Барс-8" успішно пройшла всі етапи - ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів і спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість і низку інших важливих тестів.

При цьому він зазначив, що "Барс-8" став другим панцерником в Україні після бронеавтомобіля "Козак-2" (виробництва НВО "Практика"), який пройшов державні випробування.

Повнопривідний броньований "Барс-8" розроблений на базі пікапа американської Ram - підрозділи Fiat Chrysler Automobiles. Має вантажопідйомність більш ніж 2 тонни і призначений для перевезення особового складу до 10 осіб. Бронеавтомобіль оснащений турбодизельним двигуном американської Cummins Turbo Diesel потужністю 385 к.с. у парі з японською коробкою передач Aisin.

Нагадаємо, що власником "Богдана" є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, навколо якого останнім часом розгорівся скандал у зв'язку з виходом журналістського розслідування про корупцію в оборонпромі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram