ГоловнаПолітика

Кандидати в нардепи можуть знятися з виборів до 8 липня, - ЦВК

Кількість кандидатів у депутати до голосування може зменшитися.

Кандидати в нардепи можуть знятися з виборів до 8 липня, - ЦВК
Фото: EPA/UPG

До 8 липня кандидати в депутати на виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня, мають право відмовитися від участі у виборах.

Про це розповіла секретар Центральної виборчої комісії України Наталія Бернацька, повідомляє Укрінформ.

"До 8 липня кандидат має право добровільно знятися з виборів, тому можливо, що будуть випадки, коли на бюлетенях в окремих одномандатних виборчих округах проставлять штамп "вибув" просто тому, що людина відмовилася від балотування", - сказала вона.

Секретар не виключила, що ЦВК може скасувати реєстрацію деяких кандидатів, якщо будуть встановлені факти недотримання вимог для балотування.

"Від імені всієї комісії хотіла б звернутися до усіх громадян: перегляньте списки усіх політичних партій, списки усіх близько 6 тис. кандидатів, і якщо у вас є обґрунтовані підстави вважати, що ці особи надали неправдиву інформацію - вони не проживали, наприклад, п'ять років в Україні, - нехай правоохоронні органи це також зроблять, і надайте нам ці дані", - заявила Бернацька.

Нагадаємо, 3 липня ЦВК скасувала реєстрацію екс-глави АП Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати, яких напередодні зареєстрували на виконання рішень Верховного Суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram