ГоловнаПолітика

Путін закликав Європу зажадати від України виконання мінських угод

Президент РФ заявив про невідповідність передвиборчих обіцянок Зеленського з його нинішніми заявами.

Путін закликав Європу зажадати від України виконання мінських угод
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін вважає, що європейські лідери повинні задавати Україні питання, чому вона не виконує свою частину мінських угод, а не намагатися покласти всю відповідальність на РФ.

Таку думку він висловив за підсумками переговорів з прем'єр- міністром Італії Джузеппе Конте, передає ТАСС.

"Не можна весь час вимагати від Росії виконання тих же мінських угод навіть в тій частині, яка від нас взагалі ніяк не залежить", - сказав президент Росії. Він закликав "спокійненько розібратися, хто, що повинен зробити" і "не перекладати всю відповідальність на одну зі сторін".

Путін привів у приклад те, що мінські угоди вимагають повного відновлення економічних відносин Донбасу і України. За його словами, перш за все необхідно скасувати указ екс-президента України Петра Порошенка про економічну блокаду регіону, оскільки він "прямо суперечить мінським угодам".

"Потрібно перш за все скасувати указ колишнього президента Порошенка про цю блокаду. Він же прямо суперечить мінським угодам. Ну чому ви ніколи не питаєте українських партнерів: "Коли ви це зробите?" Ми ж не можемо це зробити за них", - сказав Путін.

Також він зазначив, що обраний президент Володимир Зеленський після того, як отримав великий мандат довіри від українського народу заявляв, що він готовий вступити в діалог з усіма, від кого залежить припинення військових дій на Донбасі.

"Тепер в Європі оголосив раптом, що не хоче розмовляти з сепаратистами, тобто якраз з тими людьми, з якими він повинен налагодити прямий діалог на Донбасі. Напевно, це теж якось не в'яжеться з тим, що говорилося під час передвиборної кампанії", - додав Путін.

Раніше Володимир Зеленський анонсував міжнародний форум з відновлення Донбасу. Президент оцінює вартість відновлювальних робіт в 10 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram