ГоловнаПолітика

У кандидата від "Слуги народу" знайшли віллу у Відні і кумівство з Медведчуком

Нерухомість оформлена на дружину Холодова - Катерину Шаховську

Сім'я Андрія Холодова, який балотується до Верховної Ради за списком партії «Слуга народу» під номером 22, володіє маєтком в елітному районі столиці Австрії Відні.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях». Журналісти наводять офіційні документи з австрійського реєстру нерухомості, повідомляє Радіо Свобода.

Будинок на 360 квадратних метрів і 20 соток землі придбані в 2013 році за 6 млн євро (за нинішнім курсом це 175 млн гривень). Нерухомість оформлена на дружину Холодова - Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила Оксана Марченко - дружина Віктора Медведчука.

Також наголошується, що будинок знаходиться у найелітнішому спальному районі Відня і, крім того, за 5 хвилин від будинку українського олігарха Дмитра Фірташа.

Як випливає з розслідування, у Відні Холодови володіють салоном весільних і вечірніх суконь.

Сам Андрій Холодов - людина непублічна. Джерела журналістів серед учасників ринку називають його «тіньовим бізнесменом», який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках. Зокрема, активісти руху «Чесно» простежили і формальний зв'язок Андрія Холодова з підприємствами, види діяльності яких пов'язані з утриманням МАФів.

Офіційно Андрій Холодов є бенефіціаром заводу «Ефкон-вікна» у столиці. Цей завод виробляє алюмінієвий профіль і інші будівельні конструкції з цього металу.

Катерина Шаховська є дизайнером одягу і кумою дружини співзасновника партії «Опозиційна платформа - За життя», кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Водночас, за даними журналістів, у списку "Слуги народу" Холодов вказаний як підприємець і благодійник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram