ГоловнаПолітика

Парубій повторно зажадав від Зеленського підписати закон про імпічмент

За Конституцією України закон вже вважається схваленим і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

Парубій повторно зажадав від Зеленського підписати закон про імпічмент
Фото: Макс Требухов

Глава Верховної Ради Андрій Парубій знову нагадав президенту Володимиру Зеленському, що йому потрібно підписати закон про імпічмент. Про це спікер сказав сьогодні, п'ятого липня на засіданні парламенту, повідомляє РБК-Україна.

Парубій черговий раз підкреслив, що згідно зі ст. 94 Конституції України у президента є 15 днів після отримання закону, щоб підписати або повернути закон зі своїми пропозиціями в Раду для повторного розгляду. 15-денний термін вже закінчився 27 червня. Термін був вичерпаний, "отже закон згідно з Конституцією вважається схваленим президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений".

"Пане Зеленський, інформую вас, що ви більше не маєте права ветувати закон про ТСК, зараз ви можете тільки підписати. Якщо він буде ветований, це буде порушенням закону. Цей закон прийнятий на вимогу Конституції, він створює реальний парламентський контроль в Україні, а головне - чітко встановлює і описує процедуру парламентського контролю ТСК і імпічменту президента. Це була одна з обіцянок під час передвиборної кампанії", - додав спікер ВР.

Нагадаємо, Андрій Парубій 12 червня підписав законопроект №1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачена процедура імпічменту президента.

3 липня Андрій Парубій вже звертався зі схожою заявою до Зеленського, проте відповідної реакції не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram