ГоловнаПолітика

Парубій передав на підпис президентові закон про ТСК

У цьому законі передбачена процедура імпічменту президента.

Парубій передав на підпис президентові закон про ТСК
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект про тимчасові слідчі та спеціальні комісії.

Про це Парубій повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Сьогодні підписав Закон України №1098 "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" і передав його на підпис Президенту України", - написав спікер парламенту.

Відзначимо, що в цьому законі передбачена процедура імпічменту президента.

Раніше Парубій говорив, що законопроект про імпічмент розглянуть після того, як буде розглянуто питання про тимчасові слідчі комісії, оскільки для процедури імпічменту необхідне розслідування ТСК.

Нагадаємо, 6 червня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №1098 про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради.

Відповідно до закону, "тимчасова слідча комісія Верховної Ради України - колегіальний тимчасовий орган Верховної Ради, який формується з числа народних депутатів, завданням якого є здійснення парламентського контролю шляхом проведення розслідування з питань, що становлять суспільний інтерес.

Слідчі комісії, спеціальна слідча комісія і спеціальні комісії підзвітні парламенту.

Слідча комісія у визначений термін, але не пізніше, ніж через шість місяців з дня її утворення, подає Раді письмовий звіт про виконану роботу, а також підготовлені нею пропозиції щодо проектів актів, висновки, пропозиції та інші матеріали, які надаються народним депутатам для ознайомлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram