ГоловнаПолітика

Зеленський жартував про тарифи, але ніколи не обіцяв їх знизити, - Герус

"Зеленський жартував про тарифи... про "Роттердам+"... Але прямих обіцянок він не давав".

Зеленський жартував про тарифи, але ніколи не обіцяв їх знизити, - Герус
Андрей Герус
Фото: Громадське

Представник президента в уряді Андрій Герус заявив, що Володимир Зеленський ніколи не давав прямих обіцянок знизити тарифи для населення, "щоб не виглядати популістом".

Про це він заявив ефірі програми "Он воно як".

"Зеленський прямо ніде не обіцяв зниження тарифів, хоча ми всі розуміємо, і він розуміє, що це є проблемою. Якщо подивитися, що саме говорив Зеленський у ролику про тарифи, то там він заявляв про необхідність збільшення видобутку газу, інвестування і розвиток експорту. Тоді ціна на газ у нашій країні впаде на 20-30%, а може й більше", - сказав Герус.

Коли саме це може статися, він прогнозувати відмовився.

"Зеленський жартував про тарифи - що вони високі. Зеленський жартував про "Роттердам+" - що це несправедливо, що це корупційна формула. Але прямих обіцянок він не давав. Звичайно, люди десь у напівнатяках хочуть бачити те, що вони хочуть бачити", - додав Герус.

Зазначимо, що у своїй передвиборній кампанії Зеленський говорив про "проблему, яка дуже сильно хвилює народ України": "Дам підказку: на "т" починається, на повний капець закінчується - тарифи на комуналку", - говорив тоді він.

Згідно з результатами соцопитувань КМІС, найбільше від нового президента українці очікували зниження тарифів на комунальні послуги.

Після виборів спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив, що зниження тарифів ЖКГ - не в компетенції голови держави. Також він заявив, що зараз "немає можливості" закінчити війну на сході України і зупинити російську агресію, що закидав колишньому президенту Петрові Порошенку Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram