ГоловнаПолітика

Трьом суддям КС, повноваження яких закінчуються у вересні, виплатять 9,5 млн грн

Судді були призначені в 2010 році.

Трьом суддям Конституційного Суду, повноваження яких закінчуються 21 вересня цього року, виплатять 9,5 млн грн вихідної допомоги. Про це йдеться у відповіді КС на запит LB.ua.

"Законом "Про державний бюджет України на 2019 рік" за бюджетною програмою "Забезпечення конституційної юрисдикції в Україні" затверджено бюджетні призначення Конституційному Суду України, в тому числі обсяг видатків на оплату праці - 187 701,90 тис. грн. Зазначений обсяг видатків включає розраховану під час Бюджетного запиту Конституційного Суду України суму вихідної допомоги трьом суддям Конституційного Суду України, термін повноважень яких закінчується у вересні цього року, в сумі 9 502,40 тис. грн", - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 21 вересня у трьох суддів Конституційного Суду закінчився термін повноважень - Михайла Запорожця, Михайла Гультая і нинішньої глави суду Наталії Шаптали. Вони були в колегії суддів КС, яка 30 вересня 2010 року винесла рішення про відновлення дії Конституції в редакції 1996 року, що дозволило чинному тоді президенту Віктору Януковичу узурпувати владу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram