ГоловнаПолітика

Україна як член Ради Європи зобов'язана запрошувати спостерігачів від ПАРЄ на вибори, - Паск'є

Голова ПАРЄ засмучена, що Україна скасувала запрошення спостерігачам.

Україна як член Ради Європи зобов'язана запрошувати спостерігачів від ПАРЄ на вибори, - Паск'є
Лилиан Мори Паскье
Фото: charter97.org

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Марі Паск'є засмучена тим, що Україна скасувала запрошення місії для довгострокового спостереження за позачерговими виборами Верховної Ради 21 липня і нагадує, що у України як члена РЄ є зобов'язання запрошувати представників Асамблеї для спостереження за виборами.

Про це з посиланням на прес-службу ПАРЄ повідомляють "Українськi Новини".

"Я повинна підкреслити, що Україна як член Ради Європи перебуває під наглядом Асамблеї і має зобов'язання запрошувати Асамблею спостерігати за президентськими і парламентськими виборами", - сказала Паск'є.

Вона також шкодує через рішення України відкликати запрошення для місії.

"Відповідаючи на лист спікера Верховної Ради, президент сказала, що Асамблея, починаючи з 1994 року, має давню практику роботи з Україною зі спостереження за виборами, що дозволило "значно поліпшити" правову базу країни і виборчі практики", - йдеться в повідомленні.

Паск'є також наголосила на готовності до дискусії і поліпшення відносин між Асамблеєю, українським парламентом і його делегацією в ПАРЄ.

Нагадаємо вночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Росії право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 утрималися.

Після цього українське МЗС відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.

2 червня спікер парламенту Андрій Парубій відкликав запрошення для спостерігачів від ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram