ГоловнаПолітика

Парубій побоюється великої кількості проросійських сил у новій Раді

А молоді недосвідчені політики, самі не знаючи того, можуть на цей сценарій погодитися.

Парубій побоюється великої кількості проросійських сил у новій Раді
Фото: 24tv.ua

Голова ВР Андрій Парубій висловив свої побоювання, що в новому складі парламенту може виявитися багато проросійських сил, які підтримуватимуть відповідні сценарії. Про це Парубій розповів на прес-конференції 5 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Найбільшим моїм страхом є те, що явно буде велике представництво сил, які, не приховуючи, поділяють проросійські цінності і настрої. Коли сьогодні я бачу, як партія Медведчука має друге місце у виборчій соціології, я бачу в цьому велику небезпеку", - заявив спікер ВР.

Він упевнений, що проросійськи налаштовані сили можуть і знищити закон про мову, про декомунізацію, і робити все можливе, щоб нівелювати ті закони, які були прийняті цієї Верховною Радою. При цьому депутати без досвіду, які будуть обрані в парламент нового скликання, не зможуть протистояти "дуже організованій, дисциплінованій і професійній п'ятій колоні".

Парубій переживає, що через проросійські політсили може бути запропонований сценарій президента РФ про надання так званої автономії ДНР і ЛНР, без виведення звідти російських військ, але з правом вето на зовнішньополітичну діяльність. Через недосвідченість частина молодих політиків може погодитися на цей сценарій під гаслами, мовляв, головне, щоб не стріляли.

Парубій нагадав, що "ключове завдання Путіна - зупинити рух України в ЄС і НАТО".

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, спікер ВР Андрій Парубій повторно зажадав від Зеленського підписати закон про імпічмент. Він вкотре наголосив, що, згідно зі ст. 94 Конституції України, президент має 15 днів, щоб підписати або повернути закон зі своїми пропозиціями в Раду. 15-денний термін минув ще 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram