ГоловнаПолітика

54 депутати, які підтримали "диктаторські закони 16 січня", знову балотуються в Раду

Більшість таких кандидатів балотуються в одномандатних округах.

54 депутати, які підтримали "диктаторські закони 16 січня", знову балотуються в Раду
Голосование за "законы 16 января" в 2014 году
Фото: Макс Левин

Серед кандидатів у депутати, які балотуються на дострокових виборах у Верховну Раду, зареєстровано 54 людей, які голосували за диктаторські диктаторські закони 16 січня 2014 року. Про це сьогодні заявив голова Комітету виборців України Олександр Кошель на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з нашими висновками, на виборах до Верховної Ради балотуються 54 кандидати, які голосували за диктаторські закони", - сказав Кошель.

За даними КВУ, 18 таких кандидатів йдуть за списками політичних партій: 11 - у списку "Опозиційного блоку", 5 - в "Опозиційній платформі - За життя" і по одному кандидату - в списках Аграрної партії і партії "Незалежність".

Решта 36, які підтримали "диктаторські закони", балотуються в одномандатних округах.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року депутати ВР проголосували за пакет з 9 законів, запропонованих депутатами Партії регіонів Володимиром Олійником і Вадимом Колесніченком: спрощення згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які вчинили злочин, зміни до закону про статус суддів, зміни до Кодексу про адмінпорушення і Кримінально-процесуального кодексу та інші.

Серед тих, хто голосував за "диктаторські закони 16 січня", були депутати Михайло Поплавський (колишній ректор Київського національного університету культури і мистецтв) і Сергій Ківалов (чинний президент Національного університету "Одеська юридична академія").

Верховна Рада скасувала норми зазначених законів 24 лютого 2014 року після втечі Віктора Януковича і перших осіб Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram