ГоловнаПолітика

Лукашенко згоден прийняти в Мінську учасників переговорів щодо Донбасу

Президент Білорусі відреагував на заяву Зеленського про можливі шестисторонні переговори в Мінську.

Лукашенко згоден прийняти в Мінську учасників переговорів щодо Донбасу
Фото: EPA

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав пропозицію Володимира Зеленського провести зустріч з Володимиром Путіним, Дональдом Трампом, Терезою Мей, Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном в Білорусі. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента Білорусі.

"Наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна - і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл зброї, потрібно сідати і вирішувати проблеми, яких накопичилося чимало", - йдеться в заяві.

У повідомленні також йдеться, що Лукашенко підтримує участь США в переговорах і вважає, що без американської сторони вирішити конфлікти буде складно. Крім того, в повідомленні наголошується, що в Мінську завжди вважали і вважають за честь бути майданчиком для мирних ініціатив і переговорів.

Нагадаємо, раніше сьогодні Володимир Зеленський заявив про намір провести переговори з президентом РФ за посередництва глав держав США, Великобританії, Франції та Німеччини. Раніше в "нормандському форматі" переговорів не брали участь представники США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram