ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеський порт вперше доставили партію нафти з США

75 тисяч тонн нафти закупила ПАТ "Укртантнафта".

Фото: port.odessa.ua

В Одесу в суботу, 6 липня, вперше в історії України доставили партію нафти з США. Про це повідомляється на сайті Одеського морського порту.

"О 7:20 ранку на причал №2Н Одеського порту поставлено танкер Wisdom Venture, який йшов під прапором Гонконгу, який доставив з США 75 тисяч тонн нафти", - йдеться в повідомленні.

За інформацією видання Business Information Network, партія нафти придбана публічним акціонерним товариством "Укртатнафта" для переробки на потужностях Кременчуцького НПЗ. Прийом нафти в берегові резервуари займе близько півтори доби.

"Свого часу через порт йшла транзитом у великих обсягах нафта з Росії і Казахстану, венесуельська для Мозирського НПЗ в Білорусі. Новому вантажопотоку з США також буде надано якісний сервіс з перевалки", - розповів начальник Одеського порту Ігор Ткачук.

В адміністрації Одеського морського порту також заявили, що наступний танкер з нафтою може прибути до Одеси в серпні цього року.

Фото: port.odessa.ua

Раніше повідомлялося, що уряд Російської Федерації заборонив експорт в Україну нафти і нафтопродуктів.

Нагадаємо, 1 липня були названі переможці конкурсу на розробку дев'яти нафтогазоносних площ в Україні. Компанії будуть зобов'язані протягом 5 років інвестувати понад 430 млн доларів в проведення сейсмічних робіт (зокрема, 3D на площі 3700 кв. км) і пробурити 39 розвідувальних свердловин, паралельно працюючи над відновленням законсервованих об'єктів для якнайшвидшого отримання газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram