ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир 8 полку спецпризначення став першим заступником командувача Сил спецоперацій ЗСУ

Раніше цю посаду обіймав полковник Кривонос.

Командира 8 полку спеціального призначення в/ч 0553 (Хмельницький) офіцера Олега Нечаєва призначили першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

«На новій посаді зроблю все від мене залежне для зміцнення бойових можливостей ССО і якнайшвидшого звільнення нашої землі від агресора», - заявив Нечаєв у коментарі LB.ua.

Фото: Олег Нечаев

Посада була вакантною з 12 березня 2019 року, коли полковник Сергій Кривонос був призначений першим заступником секретаря РНБО.

ССО - наймолодший окремий вид у Збройних силах України, створений 28 липня 2016 року указом Президента за підтримки іноземних партнерів країн-членів НАТО. До ССО входять 3-й (Кропивницький) і 8-й (Хмельницький) полки спеціального призначення, 73-й морський (Очаків) і 140-й центри спеціального призначення, а також 142-й навчальний центр у Бердичеві.

На рахунку армійських спецпризначенців під час АТО і ООС на Донбасі - кілька сотень бойових і спеціальних операцій на фронті й у тилу противника. За час бойових дій на Донбасі загинули 16 хмельницьких спецпризначенців, сотні були удостоєні державних нагород і відзнак.

Полковник Нечаєв за успішні бойові дії очолюваного ним підрозділу під час збройної відсічі російської агресії і захисту суверенітету й територіальної цілісності держави був нагороджений орденами Богдана Хмельницького III і II ступенів, іншими медалями та відзнаками, зокрема вогнепальною зброєю. Нещодавно він завершив навчання на оперативно-стратегічному факультеті Національного університету оборони ім. Черняховського.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram