ГоловнаСуспільствоПодії

З кредитної установи в Одесі звільнили двох заручниць, зловмисника затримали (оновлено)

Терорист вимагав один мільйон доларів і вертоліт.

З кредитної установи в Одесі звільнили двох заручниць, зловмисника затримали (оновлено)
Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі чоловік взяв у заручники співробітницю кредитної установи. Місцеве видання "Думська" пише, інцидент стався в будівлі на вулиці Чорноморського козацтва. Ймовірно, мова йде про заклад "Готівочка".

"У місті введено план «Грім». Будівля оточена. На місці працюють співробітники поліції, включаючи вище начальство", - йдеться в повідомленні.

У переговорах зі зловмисником бере участь також мер Одеси Геннадій Труханов. Як повідомили джерела видання в поліції, мер запропонував випустити заручницю в обмін на себе.

Переговори тривають.

Оновлення 14:15. Після трьох годин переговорів відбувся штурм будівлі. Поліцейські звільнили не одну, а двох заручниць, зловмисника затримали, передає Думська.

Жінки серйозно не постраждали, їх вивели з будівлі і швидкою допомогою доставили в лікарню.

"З'ясувалося, що невідомий зайшов, зачинив двері, приставив до горла однієї з двох співробітниць ніж. Спрацювала тривожна кнопка. Терорист вимагав один мільйон доларів і вертоліт. Під час переговорів зловмисник погодився знизити претензії до 100 тисяч доларів", - пише видання.

Під час операції зловмисника затримали і посадили в автозак. Ним виявився уродженець Одеської області 1994 року народження.

Подію кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 3 ст. 187 (розбій).

Відео штурму закладу поліцією і звільнення заручниць опублікував нардеп Антон Геращенко.

Фото: Думская

Фото: Думская

Нагадаємо, сьогодні в Одесі з робочим візитом перебував президент Володимир Зеленський, він відвідав урочистості з нагоди Дня ВМС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram