ГоловнаПолітика

Зачитування вироку Труханову затягнеться на кілька днів

За оцінками суддів, їм знадобиться 25 годин.

Зачитування вироку Труханову затягнеться на кілька днів

На зачитування вироку у справі заводу "Краян", в якій фігурує мер Одеси Геннадій Труханов, знадобиться 25 годин.

Про це повідомив під час засідання головуючий суддя Сергій Черевко, пише місцеве видання "Пушкинская".

З огляду на, що у суддів восьмигодинний робочий день, дочитати вирок сьогодні до кінця не вдасться.

До того ж сьогоднішнє засідання вже довелося перервати через повідомлення про мінування.

На місце прибули співробітники поліції, Національної гвардії, кінологи із собаками і рятувальники. Всіх відвідувачів і співробітників суду евакуювали з будівлі. На перевірку, за попередньою інформацією, піде приблизно півтори години.

Нагадаємо, Труханову і ще кільком підозрюваним закидають розкрадання 185 млн гривень у період з липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами.

Зазначена будівля менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про її купівлю за 185 млн гривень була придбана іншою фірмою за 4 млн гривень і внесена до статутного капіталу ТОВ "Девелопмент Еліт". Однак незважаючи на це, Труханов і його заступник на погоджувальній раді і на позачерговій сесії міськради повідомили депутатам неправдиву інформацію: мова нібито йшла тільки про згоду на придбання, а не про угоду.

Крім того, необхідність придбання обґрунтували нібито реалізацією проєкту "Європейська мерія", якого насправді не існувало.

У результаті приміщення купили за 185 млн гривень - завищеною більш ніж удвічі ціною, однак ці кошти були арештовані за клопотанням антикорупційних органів.

Обвинуваченими є чинний мер Одеси Геннадій Труханов, його заступник, голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради, директор департаменту комунальної власності Одеської міськради, його заступник, директор приватної компанії-продавця будівлі, представник компанії-продавця будівлі, оцінювач.

Усім закидають ч.5 ст.191 (крадіжка), а продавцеві будівлі - ще й ч.1 ст.205 і ч.2 ст.15, ч.3 ст.209 (фіктивне підприємництво і замах на відмивання грошей).

Труханову може загрожувати 12 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram