ГоловнаПолітика

Змінити місце голосування на дострокових виборах до Ради можна у вихідні 13-14 липня

Держреєстр виборців працюватиме в суботу й неділю, щоб подати документи встигли всі охочі.

Змінити місце голосування на дострокових виборах до Ради можна у вихідні 13-14 липня
Фото: пресс-служба президента

Виборці можуть змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах до 15 липня включно. Органи державного реєстру виборців працюватимуть і у вихідні дні - 13 і 14 липня, щоб усі українці могли скористатися послугою. Про це сьогодні повідомила пресслужба ЦВК.

Для зміни місця голосування виборець має пред'явити паспорт, подати заяву та документи, що підтверджують потребу зміни місця голосування до Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання в день виборів. Адреси відділень можна знайти на сайті Держреєстру виборців.

Тим, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях, потрібно надати лише паспорт з відповідною реєстрацією.

Станом на 10 липня всього в Україні місце голосування змінили понад 109 тис. осіб. Найбільшу кількість осіб зареєстровано в Донецькій області - 15,8 тис.

Виборці, що тимчасово змінили місце голосування, зможуть віддати голос лише в загальнонаціональному виборчому окрузі, тобто проголосувати за партію. Голосувати за кандидатів у одномандатному окрузі не за місцем постійного проживання не можна.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня. За даними соцопитувань, шанси подолати 5-відсотковий бар'єр мають 4 політичні сили.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram