ГоловнаПолітика

Ренат Кузьмін програв суд Парубію

Суперечка стосується виборчого процесу, тому суд розглянув заяву протягом двох днів.

Ренат Кузьмін програв суд Парубію
Фото: 24tv.ua

Окружний адміністративний суд Києва відмовив знятому з виборів ексзаступникові генпрокурора Ренату Кузьміну, який вимагав визнати протиправними дії спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Про це повідомляє "Судова влада".

"Суд відмовив у задоволенні позову, мотивуючи своє рішення тим, що оскаржувані дії є діями відповідача як голови Верховної Ради під час проведення пленарного засідання, а не як кандидата в народні депутати", - йдеться в повідомленні.

"Зазначені заяви Парубія як голови ВРУ не є формою політичної агітації, а його повідомлення не висвітлює діяльності відповідача як кандидата в народні депутати", - пояснили в суді.

Також наголошено, що суперечка між Парубієм і Кузьміним стосується виборчого процесу, тому суд розглянув заяву протягом двох днів після надходження.

Нагадаємо, коли Рената Кузьміна зареєстрували 35 номером у списку партії «Опозиційна платформа - За життя», Парубій подав запит про його перебування на території України протягом останніх п'яти років. Після перевірок СБУ ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна. ЦВК послалася на лист СБУ, де вказано, що Кузьмін перебуває в розшуку з 20 червня 2014 року.

СБУ також вважає, що Кузьмін з 2014 року на території України не перебував, оскільки офіційні пункти пропуску державного кордону України не перетинав.

9 липня Кузьмін заявив, що подав до суду на Парубія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram