ГоловнаПолітика

Україна видала 11 тисяч е-віз у перший рік їх оформлення

Більшість одержувачів - громадяни Китаю.

Україна видала 11 тисяч е-віз у перший рік їх оформлення
Фото: flickr.com

11 тисяч іноземних громадян оформили електронні візи на в'їзд в Україну в перший рік їх видачі.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"З 4 квітня 2018 року були введені електронні візи для громадян 44 країн, і вже до кінця минулого року Міністерством закордонних справ було оформлено близько 6 тис. електронних віз. З 1 січня введено е-візи громадянам уже 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення. За перший квартал цього року нами оформлено майже 5 тис. електронних віз", - розповів дипломат.

Основними користувачами е-віз є громадяни Китаю - на них припадає близько 60 відсотків від загальної кількості запитів. Окрім того, минулого року було оформлено близько 2 тис. електронних віз громадянам Австралії, більш ніж 1 тис. - громадянам Саудівської Аравії, близько півтисячі - громадянам Мексики.

"Тобто електронна віза користується попитом, тому що це дійсно зручний сучасний сервіс, який максимально спрощує процедуру отримання віз для іноземців", - сказав директор Департаменту консульської служби МЗС.

Кількість відмов у видачі е-віз незначна. В основному вони пов'язані з неправильним скануванням фотографії та відсутністю якихось документів, у такому випадку консули в інтерактивному режимі повідомляють заявнику, щоб він усунув порушення.

Нагадаємо, в квітні 2018 року консульська служба Міністерства закордонних справ почала оформляти електронні візи громадянам далеких країн, які хочуть відвідати Україну з діловою або туристичною поїздкою.

Запит на візу іноземці можуть оформити на сайті evisa.mfa.gov.ua. Для оформлення електронної візи потрібно заповнити анкету онлайн, завантажити скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківською карткою (платіжних систем MasterCard Worldwide або Visa International) і роздрукувати отриману на електронну пошту електронну візу.

Проект було реалізовано у співпраці з Держприкордонслужбою, Ощадбанком і Інститутом програмних систем НАНУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram