ГоловнаПолітика

Україна вирішила підвищити вартість е-віз з $65 до $85

Нові ставки консульського збору вступлять наберуть чинності з 1 січня.

Україна вирішила підвищити вартість е-віз з $65 до $85
Фото: dpsu.gov.ua

Україна з 1 січня 2019 року підвищить вартість оформленняя електронних віз до 85 доларів.

Таке рішення прийняли на засіданні уряду 14 листопада.

Кабінет міністрів схвалив зміни до правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, якими, зокрема, передбачається застосування низки нових процедур з 01 січня. Зокрема, буде скасовано оформлення іноземцям туристичних і ділових віз у пунктах пропуску через держкордон в міжнародних аеропортах "Бориспіль", "Жуляни" і "Одеса", оскільки їм з квітня 2018 року МЗС централізовано оформляє електронні візи.

Відбудеться збільшення тарифної ставки консульського збору за оформлення е-віз з 65 до 85 доларів.

Також буде істотно розширено перелік підстав для оформлення електронної візи. На додаток до ділової та туристичної мети в'їзду вводяться електронні візи для поїздок в Україну з приватною метою, для лікування, діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту, а також представників ЗМІ.

Нагадаємо, в квітні 2018 року консульська служба Міністерства закордонних справ почала оформляти електронні візи громадянам 46 далеких країн, які хочуть відвідати Україну з діловою або туристичною поїздкою.

Запит на візу іноземці можуть оформити на сайті evisa.mfa.gov.ua Для оформлення електронної візи потрібно заповнити анкету онлайн, завантажити скановані копії необхідних документів, сплатити на сайті банківською картою (платіжних систем MasterCard Worldwide або Visa International) і роздрукувати отриману на електронну пошту електронну візу.

Проект реалізували у співпраці з Держприкордонслужбою, Ощадбанком і Інститутом програмних систем НАНУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram